Jaapani tippkokk avab oma saladusi
Uudis
Pöffihunt

Toiduhuvilistel on põhjust rõõmustada, sest vaatajate ees avaneb meisterkoka Yoshinori Ishii ainulaadne maailm.

Üks Jaapani tuntumaid kokki naaseb pärast säravat karjääri Euroopast, et avada kunagi Tokyo eeslinnas Tachikawas tegutsenud ajaloolise teemaja asupaigas moodne ryokan – Auberge Tokito – koos restoraniga, mille külastus jääks inimestele meelde kogu eluks.

Kuidas see tal õnnestub, näitab Kumu kultuuriteemaliste dokumentaalfilmide sarja kuuluv värske linateos „Tokito. Meisterkoka 540-päevane teekond”.

Mitme aasta jooksul üles võetud filmis elab Jaapani dokumentalist Aki Mizutani kaasa oma kangelase püüdlustele muuta maailm kokakunsti kaudu paremaks. Ishii eesmärgiks on ainukordne toit – selleks katsetab ta pidevalt uute maitsete ja koostisosadega, ka sellistega, mis on traditsioonilises jaapani köögis kõlbmatuks arvatud. Ta üritab endast maha jätta võimalikult väikest jalajälge ja totaalse maitseelamuse pakkumiseks teeb isegi nõud, millest toitu serveeritakse, ise.

Ka toiduvõluriks kutsutud Ishii tegutses aastaid Euroopas – just tema muutis Londonis asuva UMU üheks Euroopa parimaks jaapani restoraniks, mis pälvis kaks Michelini tärni. Suurbitannias peetakse teda ka ikejime – kala surmamise meetod, mis aitab säilitada liha värskena – pioneeriks.

Kolmapäeval, 19. märtsil kell 18 Kumu auditooriumis toimuva seansi juhatab sisse kokk Hiro Takeda.

Sissepääs PRII.

Linastus kuulub kultuuriteemaliste filmide sarja „Kumu dokumentaal”, mida korraldavad Kumu ja PÖFF.

Kontakt email edukalt vahetatud
Soovitud email on juba kasutusel teie profiilis
Soovitud email on kasutusel teise kasutaja poolt
Uue konto ühendamine õnnestus
Uus konto on juba teie alias
Uue konto ühendamine ebaõnnestus